Millicom utdelning & utdelningshistorik (2024)

Nu har det blivit dags att gå igenom mobiloperatören Millicoms utdelning, direktavkastning och utdelningshistorik. Millicom har delat ut mycket pengar via utdelningar genom åren men inte haft den största tillväxten.

Millicom går under det lokala märket TIGO och har runt 9 miljoner kunder inom mobiltelefoni i Syd- och Centralamerika samt Afrika. Mobilmarknaden och telefoni ses generellt som en säker investering eftersom telekomkunder ofta är kvar länge och även i kriser.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Avanza

Millicom utdelning 2024

Millicom utdelning 2020 är 0,00kr per aktie (som vi vet nu).

Uppdatering kommer om Millicoms utdelning 2022. Kolla länken nedanför för senaste uppdateringarna.

När har Millicom utdelning? (datum)

Kolla via länken ovanför om uppdateringar angående utdelningsdatumen för Millicom 2020.

Övrigt om utdelningen

Om vi tittar på utdelningen i tabellen nedanför så ser vi direkt att den har legat still de senaste 8 åren, ungefär som Telias utdelning. Det kan ju ses som både stabilt och tråkigt, lite som en investering i Millicom är, både positivt och negativt alltså.

Däremot har Millicom alltid delat ut pengar till sina aktieägare år efter år, så aktien har gett ett stabilt kassaflöde till en utdelningsportfölj.

Branschen där Millicom verkar är ju ganska mogen vilket i sin tur ger lite sämre möjligheter till tillväxt men förväntas ge en mer stabil utdelning och direktavkastning.

Millicom utdelningshistorik

ÅrUtdelning ($)
20192.64
20182.64
20172.64
20162.64
20152.64
20142.64
20132.64
20122.64
20115.40
20104.80
millicom utdelningshistorik

Millicom jobbar främst mot tillväxtmarknader i Sydamerika, Centralamerika och Afrika. De erbjuder mobiltjänster och bredband och marknaden är enorm. Tidigare fick du en del Millicom genom att äga investmentbolaget Kinnevik.

Millicom direktavkastning

ÅrDirektavkastning
20190
20184.22
20174.48
20165.45
20153.99
20143.61
20133.06
20122.68
20112.50

Millicoms direktavkastning har legat ganska genomsnittligt medan den hoppat upp lite de senaste åren. Runt 2,5-5% direktavkastning har du fått genom en investering i Millicom.

Det du bör väga in när du investerar i Millicom är hur du tror tillväxten ser ut framöver. Om tillväxten är låg vill vi ha en hög direktavkastning medan en lägre direktavkastning är ok så länge det finns en bra tillväxt i bolaget.

Millicoms utdelningspolicy

Jag har haft svårt att hitta Millicoms utdelningspolicy när jag har kollat runt men av det har har hittat så ska 25-30% av nettovinsten (källa) delas ut i for av utdelningar till aktieägarna.

Om någon har hittat de exakta uppgifterna om Millicom utdelningspolicy får ni gärna kommentera i kommentarsfältet här nedanför så uppdaterar jag inlägget med de uppgifterna. Hänvisa gärna till en källa också om ni kan.

Millicom aktie

Millicom har två aktier, en på den svenska börsen (Millicom Int. Cellular SDB) och en på den amerikanska börsen (Millicom Int.l Cellular SA). Jag rekommenderar den svenska aktien så slipper du valutarisken, däremot blir det utländsk källskatt på båda.

Varför ska man äga Millicom?

Om du vill exponera dig mot mobiltelefoni och bredband i tillväxtmarknader som Syd-, Centralamerika och Afrika kan Millicom vara en investering för dig.

  • Investerar i tillväxtmarknader
  • Enormt stor marknad
  • Ofta lojala kunder

Mina tankar på Millicom och utdelningen

Ok, dags att gå igenom mina tankar på Millicoms utdelning och aktien överlag. Själv har jag inte Millicom i min utdelningsportfölj och det finns egentligen en enkel anledning till det.

Om vi tittar på Millicom totalavkastning de senaste åren så har den inte varit jätte-imponerande, då spelar bra utdelningar inte så stor roll enligt mig. Jag vill att vinst, omsättning och aktiekurs ska gå upp också, inte bara utdelningen.

Jämför med t.ex. Castellum där de ökar omsättning och vint vilket gör att även utdelningarna kan öka med tiden, sånt vill jag se och jag ser det inte hos Millicom. Men som sagt, det här är bara mina tankar så gör din egen research innan du investerar.

Källa: millicom.com

Lämna en kommentar